Teams.

Binnen AllAboard Sailing leiden we verschillende groepen op in het zeilen. Hierbij kijken we naar individueel niveau, wensen en uitdagingen die iedere zeiler heeft. Het huidige team is in de voorbereidende fase voor de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn.

Binnen dit team is er een onderscheid tussen unified sporters en unified partners.

Unified athlete of sporter is een sporter met een verstandelijke beperking, welke deelneemt aan evenementen georganiseerd door Special Olympics of gelieerde organisaties.

Een Unified partner  is een persoon zonder verstandelijke beperking die dezelfde sport beoefent als de atleet met verstandelijke beperking. Ze spelen samen, in hetzelfde team en op hetzelfde niveau.

 

Anne van der Goot

Hoofdcoach.

Al sinds mijn kinderjaren ben ik actief in de zeilsport. Opgegroeid in de optimist, en daarna doorgegroeid via de cadetklasse naar de laser klasse en verschillende kielboot klassen.

Ik heb deelgenomen aan verschillende regionale- en nationale klasse evenementen. Naast mijn liefde voor kleinere schepen vaar ik mee op tallships, en heb deelgenomen aan de Race of the Classics, een race van Rotterdam naar Engeland.

Al ruim 12 jaar ben ik betrokken bij het trainen en begeleiden van groepen jongeren met een verstandelijke beperking op in het zeil. Ik werk ruim 4 jaar binnen ASVZ, op dit moment als Activiteiten Begeleider op een producerende en dienstverlenende dagbestedinglocatie in Sliedrecht.

Als Hoofdcoach ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het team.Ik voer verschillende taken achter de schermen uit, en coördineer de deelname aan wedstrijden. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor zowel de inschrijvingen, als de coördinatie terplekke.

 

Christel Bertens.

Coach/sportagoog.

Ik ben Christel Bertens 39 jaar en werk binnen ASVZ als bewegingsagoog en geef al 7 jaar sport en revalidatielessen aan cliënten binnen onze organisatie.

Zelf heb ik ook op hoog niveau gesport atletiek en bobslee en heb hierbij deelgenomen aan jeugd olympische spelen en EK en WK. Ik weet dus als geen ander wat dit gehele traject teweegbrengt bij onze cliënten. Zowel lichamelijk als geestelijk en kan ik ze hierbij extra ondersteuning bieden.

Als coach ga ik elke donderdag mee naar de zeiltrainingen en daarnaast komen ze nog 1x per week bij mij fitnessen, alle communicatie naar woningen en ouders loopt via mij.

 

Gerben Lems.

Projectleider/Unified partner*.

Ik ben als projectleider, vanuit stichting STRAS, en zeilinstructeur al geruime tijd betrokken bij het team. Zeer trots op de ontwikkelingen die we tot nu toe hebben bereikt en de weg die we nog gaan bevaren.

Met het team van zeilers, instructeurs en begeleiders gaan we voor mooie resultaten zorgen.

 

Annemiek Noort de Bruin.

Unified Partner*

Ik ben Annemieke Noort de Bruin getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik zeil al sinds mijn 20e jaar. Eerst op catamarans en later in een laser en diverse andere open boten. Toen mijn kinderen begonnen met zeilen ben ik uitgenodigd om mee te helpen als hulp instructeur. Naar mate mijn kinderen verder groeide in het zeilen groeide ik met hen mee en werd zeilinstructrice ook begeleide ik mijn kinderen op hun zeilwedstrijden. Na diverse functies binnen onze zeilvereniging de Koninklijke Dordtsche Roei en Zeilvereniging. Ben ik nu lid van bestuur en geef ik leiding aan de zeilafdeling. Drie jaar geleden is mij gevraagd om binnen onze vereniging ruimte te bieden om te gaan varen met speciale mensen. Ik had hier totaal geen ervaring mee en ben toen gevraagd om als up (unified partner) mee te doen in Rotterdam om met deze groep speciale mensen te gaan zeilen.

Nu trainen ze elke week in Dordrecht op onze zeilvereniging ben ik bezig om dit te implementeren binnen onze vereniging. Na bijna 2 jaar zeilen ben ik zo ongelofelijk trots op wat dit team in die 2 jaar reeds bereikt heeft, de inzet die ze tonen en fanatisme waarmee ze hun wedstrijden zeilen. Altijd zijn ze bereid om te leren.

 

Jos Viveen.

Unified partner*.

Ik, Jos, ben de Unified Partner in het team van Daan en Sven, beide bewoners van ASVZ locatie Vincentius.

Ik ben op mijn 10e begonnen met zeilen en heb ik de loop der jaren in verschillende open zeilboten gevaren.

Het zeilen is voor mij zo leuk omdat je op het water, met gebruikmaking van de natuur elementen, sportief bezig bent. Daarnaast geeft het veel voldoening om iet te kunnen betekenen in de ontwikkeling van mensen met een beperking.

 

Bradley den Drijver.

Zeiler.

Ik vindt het zeilen super leuk, en hou er van om samen met een team voor de winst te gaan. Tevens wil ik mee doen aan verschillende wedstrijden.

 

Daan van der Hoeven.

Zeiler.

Ik ben erg sportief aangelegd vandaar dat ik de uitdaging ben aangegaan in dit nieuwe project. In het afgelopen half jaar heb ik veel geleerd op het gebied van zeilen, dit doe ik dan ook met heel veel plezier. Hiermee ben ik meerdere malen in de prijzen gevallen. Het komend jaar gaan we volle bak trainen voor de Special Olympics World Games Berlijn. Om er 2 fantastische weken te gaan beleven en hopelijk met de winst ervandoor te gaan. Heb er erg veel zin in

 

Sven Knot.

Zeiler.

Ik ben een echte sportfanaat. Ik roei en loop hard en fiets veel. Sinds maart 2022 ben ik begonnen met zeilen. Ik heb al verschillende wedstrijden meegezeild zoals in Sneek en Twente. Ik heb samen met het team in september meegezeild in Berlijn, waar we het officiële wedstrijdwater hebben leren kennen.

 

Quirine van Bommel.

Zeiler.

Het zeilen geeft mij rust in m'n hoofd en word ik ontspannen van. M'n long inhoud is door zeilen ook veel brede geworden. Waar ik trots op ben is dat ik met Bradley mag varen de special Olympische spelen

 

Jeffrey van Mechelen.

Zeiler.

Ik ben gaan zeilen om mezelf sterker te maken, en me in een team te ontwikkelen.

Ik wil groeien in het samenwerken met mijn teamgenoten, en doorgroeien in de sport.

 

Wesley Rijckhart.

Zeiler.

Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik het aanbod om mee te trainen met het zeilen, en dit leek me erg leuk om te doen. In het begin vond ik het erg spannend, maar door goede coaching en verschillende trainingen ging het steeds beter. Het zeilen is echt een uitlaadklep geworden, en ik geniet van de dagen dat we op het water zitten.