Partners

Het zeilteam en de verschillende projecten worden door verschillende partners mogelijk gemaakt.

Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas.

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas werdt op 1 januari 1851 in Rotterdam opgericht en behoort tot de oudste watersportverenigingen in Nederland. In 1901 werd de vereniging het predicaat Koninklijk verleend.

De Vereniging kan trots zijn op vele sportieve successen waaronder Olympische zeilwedstrijden. Een zeer aansprekende prestatie is geleverd door erelid Conny van Rietschoten (1926- 2013) met zijn beide 'Flyer' zeiljachten, die twee maal in successie de Whitbread Round the World Race wist te winnen, tegenwoordig de spraakmakende Ocean Race.

Verschillende leden en commissies van de vereniging geven trainingen aan verschillende groepen met een beperking en zetten zich op deze manier in, om op de zeilsport beschik- en bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek. 

Tevens stelt de vereniging materiaal beschikbaar om deze trainingen en activiteiten mogelijk te maken. Ieder kennismaking met de zeilsport start in een van de Valken van de vereniging.

De wedstrijdtrainers van de vereniging zijn betrokken bij de voorbereidingen van de verschillende evenementen waaraan wordt deelgenomen.

https://www.de-maas.nl/index.php/nl/

 

Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging.

De Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging is opgericht op 28 oktober 1851 en heeft een rijk verleden.

De KDR&ZV biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om kennis te maken met de zeilsport.  Op het spaarbekken “Grote Rug” zijn verschillende typen boten beschikbaar voor jong en oud.

Na een introductie op de Kralingsche plas bij KR&ZV de Maas, stappen de zeilers over in RS Ventures, en leren de knepen van het wedstrijd zeilen in Dordrecht. Hierbij worden de faciliteiten van de vereniging door KDRZV ter beschikking gesteld.

https://www.kdrzv.nl 

 

ASVZ.

ASVZ ondersteunt mensen met een beperking om het gewone leven te ervaren. Met alles wat daarbij hoort: een menswaardige leefomgeving, sociale contacten, een betekenisvolle daginvulling of werk en ruimte om zelf keuzes te maken. Samen met cliënten, hun netwerk, vrijwilligers en onze partners proberen we elke dag dichterbij dit doel te komen. Dat doen we midden in de maatschappij.

Ons eigen team deel uit van TeamNL- het team dat voor Nederland uitkomt tijdens de Special Olympics World Games in Berlijn. Onze sporters zijn allen woonachtig binnen ASVZ. Tevens hebben enkele medewerkers en vrijwilligers van de organisatie zich verbonden aan het team, en begeleiden de sporters in hun sportieve avonturen.

https://www.asvz.nl 

 

STRAS.

STRAS is een onafhankelijke non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om beter mee te doen in het gewone, alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd.

Daarvoor ontwikkelen wij uiteenlopende projecten waarmee deze mensen hun onbenutte talenten kunnen ontdekken, zodat de maatschappij hun kwaliteiten als bijvoorbeeld buurtgenoot, chatvriend, zeilmaatje, stagiaire, creatieve kunstenaar of collega leert ontdekken en waarderen.

www.stras.nl